La taxa d’atur del Vallès Oriental se situa en l’11,69% al mes d’agost


-> El sector serveis, el més perjudicat

Els mesos de juliol i agost han registrat un augment de l’atur, habitual durant els mesos d’estiu i que es veu afectada, aquest any 2008, pel context de desacceleració econòmica que es pateix. El nombre de persones aturades registrades ha estat al juliol de 18.200, 855 més que el mes de juny i de 19.600 a l’agost. Pel que fa a la taxa d’atur, s’ha incrementat en 0,51 punts percentuals al juliol (situant-se en el 10,86%) i en 0,83 punts a l’agost, arribant a l’11,69%. També s’ha registrat un augment de l’atur a la regió metropolitana i al conjunt de Catalunya (0,36 i 0,28 punts percentuals, respectivament, al juliol i 0,61 i 0,52 punts a l’agost).

Pel que fa a l’atur per sexes, en els dos mesos l’augment de l’atur ha incidit entre ambdós col·lectius, tot i que l’augment en valor absoluts, al juliol, entre les dones és més important (+ 529 dones i +326 homes) . En canvi, a l’agost, en valors absoluts l’augment entre els homes ha estat més important (+ 864 homes i + 536 dones).

Per mercats de treball, el principal increment, en termes absoluts, el trobem en el mercat de treball de Granollers, seguit pel mercat de treball del Baix Vallès. El mercat de treball del Baix Vallès ha estat el que ha patit un augment relatiu més baix al mes de juliol ( +275 aturats, 4,47%) i en canvi més alt a l’agost (+ 520 aturats, 8,09%).

Per municipis, l’augment de l’atur ha estat força repartit entre els tres mercats de treball. En tot cas, podem destacar els casos de Mollet del Vallès ( + 94 al juliol i + 212 a l’agost), Granollers (+ 100 al juliol i + 206 a l’agost), La Garriga (+ 79 al juliol) i La Llagosta (+ 91 a l’agost). S’han registrat alguns descensos, entre els quals trobem el municipis de Canovelles (- 12 al juliol).

Per sectors d’activitat, tots els sectors han registrat un augment en el nombre d’aturats al Vallès Oriental els dos mesos (amb l’excepció de l’agricultura al juliol). En nombres absoluts, el sector serveis ha registrat un major augment, amb 587 aturats més al juliol i 878 al mes d’agost, tot i que els sectors més afectats en valors relatius han estat l’agricultura (+ 16,25% a l’agost) i la construcció (+ 7,67% juliol i + 13,37% agost).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s